Zelpa

Zelpa geeft uw flexibele verpakkingen een nieuw leven en verwerkt uw papier of verpakkingsgrondstoffen naar herbruikbare producten.

Onze voornaamste leveranciers zijn fabrieken en industrieën, wij geven hun materialen een tweede leven.

Wij bieden onze fabrikanten de beste en de meest winstgevende oplossing aan. Tegelijk kunnen we aan onze klanten hun grondstoffen leveren op de meest milieuvriendelijke manier. De combinatie van onze grondige know-how en bekwame medewerkers is wat ons team bijzonder maakt. Wij analyseren op een professionele manier elk soort papier, karton en plastic.

Wij vinden de juiste klanten voor het juiste eindproduct.

Zelpa recycleerbedrijf 

Een recycleerbedrijf moet op drie delen ontwikkeld worden: contacten, machines en kennis. Zelpa beschikt over alle drie.

Contacten

Over de jaren heeft Zelpa de juiste betrouwbare contacten kunnen vinden zowel voor kopen als verkopen van al onze soorten producten. Zo kunnen we alles op een milieuvriendelijke manier recycleren.

Machines

Het sorteren van onze grondstoffen neemt een groot deel van het recyclageproces in. Alles moet correct en grondig in zijn afdeling worden gesorteerd want elk product heeft zijn eigen plaats en verwerkingstechniek met de juiste machines.

Kennis

Onze kennis en know-how is wat ons bijzonder maakt. We behoren tot de specialisten in de industrie van recyling. Wij beschikken over ruime kennis over recycleren van papier, karton en plastic en elk eindproduct met haar specificaties.

Het bedrijf is opgericht door de heer S. Gros in jaar 1965.

Zelpa is oorspronkelijk begonnen met het verwerken van verpakkingsafval naar papierwol en cellofaanwol. Het bedrijf is met de opkomende ervaringen gegroeid naar een steeds groter assortiment, meer mogelijkheden en groter team.


Het verschil tussen Zelpa en andere recyclagebedrijven?

Zelpa heeft de kennis om moeilijk recycleerbaar materiaal toch nog een nieuw leven te geven. Zoals watervast papier, papier met pe-coating of andere coatings zijn een paar voorbeelden. Samen streven we naar de beste oplossing voor onze leveranciers en het milieu.